Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.3.2020, Jan Vítek, aktualita
Nedávno jsme se dozvěděli, že vláda USA už vcelku úspěšně tlačí na společnost TSMC, aby přestala spolupracovat s firmou Huawei prostřednictvím své HiSilicon. Nyní se dozvídáme, jaká je reakce čínských médií.
hurvinek (65) | 14.3.20209:43
Snaha omezovat Čínu v rozletu je pochopitelně správná a každý rozumný člověk ji musí vítat. Čína je zločinný režim, kde je zavírání a zabíjení nepohodlných jedinců na denním pořádku, kde cenzura a vymývání mozků běží na plné obrátky a kde se vláda snaží udělat ze svých občasnů poslušné loutky díky sociálnímu kreditu. A to se nezmiňuji o agresi vůči okolním státům, zabírání území v mezinárodních vodách, drastickému utlačování minorit a tak podobně. Jistě, existují jednici, kteří podobné chování glorifikují, omlouvají a popírají, ale ti jsou z morálního hlediska stejní, jako zastánci nacizmu před druhou světovou válkou. Divím se američanům, že si tak dlouho nechávali od Číny kálet na hlavu, porušovat patenty a sabotovat vlastní firmy, které jsou v Číně zakázané. Ovšem stačí, aby američanům po desítkách let došla trpělivost, zmohli se na odvetná opetření a najednou ze všech nor vysáčou placení vlastizráci a na diskusích prskají své bláboly, jak jsou američané zlí a omezují ty hodné a laskavé Čínany. Smutný obrázek národa, který desetiletí trpěl pod jařmem diktatury. Mnozí lidé asi jsou rádi otroky.
Odpovědět1  1
wrah666 (6205) | 14.3.202013:26
Ano, hrozný režim. Když to srovnám s tím, že u nás soudili Ratha ­(chyceného přímo s úplatkem­) 7 let a ještě má slušnou šanci, že se mu další zadržené úplatky vrátí legálně vyprané, coby dědictví. V Číně by prostě dostal kulku do týla. Což je spravedlivější, rychlejší, levnější.. Funkčnější. Myslíš, že náš ­"trest­" někoho odradí? Pár let za mřížemi s VIP podmínkami a pak svoboda, prachy, vysmátý jak lečo? A kolik pdoboných se vůbec dostalo za mříže? Rath, Novák, a kdysi za kuponovku Lizner. A tím to končí. Kdežto Čína klidně zabásla šéfa Interpolu, Vietnam si pro tuneláře doletěl do německa a Rusko.. Inu myslím, že si případný dvojitý agent ještě za 100 let vzpomene na Litviněnka :­) TAKHLE vypadá spravedlnost a současně odstrašení, aby se s podobnou lumpárnou nepokračovalo..
Odpovědět1  0
DarkRichelieu (1234) | 13.3.202012:49
Podle mě to stejně jenom zdržují aby tu měla nokia a ericsson co nejvhodnější podmínky pro svoji výstavbu 5G do které má určitě USA přístup napřímo. Kdežto ty Huawei jsou pro USA uzavřené a musely by chodit přes operátory. Je to jen mocenský boj.
Odpovědět3  0
wrah666 (6205) | 13.3.202018:58
Pochopitelně, že je to mkocenský boj. Pokud postaví infrastrukturu Huawei, tedy Čína, nebudou to amíci moci ani ovlivňovat, ani odposlouchávat. Což je pro pány tvorstva noční můra. Ovšem donutit Čínu k plnému osamostatnění je doslova sebevražda. Přitom cca před 2 lety postavili první továrny a začali zvládat 2x proces, před rokem rozjeli 14nm, teď do konce roku slibují v provozu 7nm.. A až ty linky rozjedou, převálcují konkurenci. Jenže na rozdíl od bot a hadrů, tady nepřijde Abangladéš, aby podrazil ceny ještě víc. Protože dělat čipy se musí umět..

A bude docela zajímavé sledovat jejich x86 procesory. Už teď dosáhli výkonu dostačujícího pro běžné pc a nová generace vypadá dost namakaně. Aby nakonec Intel nebyl třetí vzadu :)
Odpovědět1  1
wrah666 (6205) | 13.3.202012:07
Trumpovi očividně obchodní válka nestačila. Tohle bude ještě veselé. Konečně někdo, kdo se od amíků nemusí dát okrást, tyranizovat a má k tomu sílu mlčet.. Čínské továrny jsou prakticky nenahraditelné, tak jen do nich :­)

(nenahraditelné jako celek. Po jedné nahradit jdou, ale draze, ne hned a navíc s jistotou, že váš nový provoz není konkutrenceschopný a jakmile čína opět dovolí vývoz, tak prostě zkrachujete :­)
Odpovědět3  1
Andir (749) | 14.3.20200:06
problém je že my se tady před čínou krčíme a třeseme se, je třeba aby jim někdo nakopal zadnice a snad to udělá usa, rusáci o koule už přišli dávno a tady evropa meh
Odpovědět0  1
wrah666 (6205) | 14.3.20202:27
Akorát drobný detail: zatím jediný kdo ustupoval byl Trump. A bude muset znovu, nebo budou amíci běhat bosí, nahatí, bez počítačů, bez mobilů.. A BĚHAT, protože nebudou ani autíčka.. Nic z toho se v současnosti bez Čínské produkce neobejde a nic z toho nelze nahradit z jiných zdrojů během pár měsíců :­) Taková je realita chlapče. Lze se s tím smířit, nebo močit proti větru a to se všemi následky :­)
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.